3.2.2020

10 vuotta takana – historiallinen elokuu edessä

Tämän vuoden elokuusta ei tule sellainen kuin suunnitelmissa oli. Siitä tulee jotain aivan muuta.

10 vuotta takana – historiallinen elokuu edessä

Tämä vuonna Oulun juhlaviikot täyttää 10 vuotta. Pyöreiden kunniaksi elokuisen monitaidefestivaalin suunnittelu käynnistettiin hyvissä ajoin.

Kävi kuitenkin niin kuin kaikki tiedämme: kevättalvesta vastaan tuli pienenpieni muuttuja, joka on koetellut kulttuurialaa mutta samalla antanut mahdollisuuden näyttää, mihin luovuus, kekseliäisyys ja sinnikkyys pystyvät.

Muutokset ovat suuria myös Oulun juhlaviikkojen kohdalla. Alkuperäiset käsikirjoitukset on haudattu, mutta luovuus on löytänyt uudet uomansa. Elokuusta ei tule sellainen kuin suunnitelmissa oli. Siitä tulee jotain aivan muuta.

Viime vuonna juhlaviikkojen seitsemästä festivaalista ja sadoista tapahtumista nautti eri puolilla Oulua peräti 61 000 vierasta. Tänä vuonna emme odota niin paljon ihmisiä tuttuihin katsomoihin emmekä festarialueille. Tänä vuonna matkaavat elämykset. Me tuomme ne sinne, missä sinä olet: kotisohvalle, keittiöön, parvekkeelle, takapihan terassille. Virtuaalinen iloittelu alkaa 7.8. Pohjoisella kulttuurikanavalla.

Paikan päällä kulttuurista voit nauttia tänäkin vuonna Oulunsalo Soi -festivaalilla, Muusajuhlilla ja Flow Productionsin HYLKY-teoksessa.

Lue lisää Pohjoisen kulttuurivirran artikkeleita

Katso myös