18.12.2020

Nykysirkuksessa taiteenlajit kohtaavat

Nykysirkukseen kuuluu riski, pelko ja elintärkeänä osana myös luottamus. Nykysirkuksen tekijät avaavat näkökulmiaan taidelajiinsa.

”Sirkuksessa voi tehdä niin erilaisia asioita. Kaikille on tilaa. On erilaisia kehoja ja ilmaisua, erilaisia ajattelutapoja”, akrobaatti Marta Alstadsæter kuvailee monipuolista lajiaan. Dokumentissa tutustutaan myös mm. Trygwe Wakenshaw’n fyysiseen komediaan, Kim-Jomi Fischerin tanssiin, Henna Kaikulan ja Milla Jarkon akrobatiaan, Sasu Peltolan voimailuun

Flow-sirkus on nykysirkusvierailujen sarja, joka tuo Ouluun esiintymään huipputekijöitä niin kotimaasta kuin ulkomailta. Flow-sirkuksen toteuttamisesta vastaa oululainen Flow Productions. Esitykset löydät pääasiassa kulttuuritalo Valveelta. Sarjaa järjestetään yhteistyössä paitsi Valveen myös useiden oululaisten festivaalien kanssa.

Katso myös

12.8.2022

Kysymystulva, jakso 4 - muusikko Jukka Eskola

Jukka Eskola on yksi suomen suosituimmista jazz-artisteista. Eskolalla on kolme omaa yhtyettä, ja hän on omien levytystensä ohella soittanut vierailijana sadoissa suomalaisissa levyjulkaisuissa, esiintynyt lukuisissa television viihdeohjelmissa ja säveltänyt ja sovittanut musiikkia useille suomalaisten suosikkiartisteille, kuten Juha Tapiolle sekä Elastiselle. Kaiken tämän ohella Eskola on myös oululaisen Elojazz-jazzmusiikkifestivaalin taiteellinen johtaja.