31.10.2022

Rohkeasti reunalla – Kuhmon Kamarimusiikki, Brave Hinterland – Kuhmo Chamber Music

Kuhmo on maailman ytimessä, kamarimusiikin, pohjoisen ulottuvuuden ja mahdollisesti tulevaisuuden elinkelpoisen ympäristönkin näkökulmista. Kulttuurikotkotin Aapo Kukko matkasi kesäiseen Kuhmoon tapaamaan mielenkiintoisia ihmisiä ja nauttimaan kulttuurista Euroopan itärajalla. Rohkeasti reunalla ohjelmasarjan ensimmäinen osa julkaistaan 31.10.2022 kello 12.

Kamarimusiikkikeskuksen pihalla viritettiin keskustelu Kuhmon merkityksestä Suomelle, Euroopalle ja jopa koko maailmalle kaupunginjohtaja Tytti Määtän, Kuhmon Kamarimusiikkifestivaalin toiminnanjohtaja Sari Rusasen ja Juminkeko-keskuksen perustaja Markku Niemisen kanssa. Toki kuhmolaisiin kuvioihin kuuluu myös rönttösten leipominen. Kamarimusiikkitunnelmasta nautittiin niin konserttisaleissa kuin Lammassaaren rannallakin kansainvälisyyttä kuhisevan festivaaliväen kanssa.

Tervetuloa mukaan selvittämään Kuhmon vetovoiman salaisuutta Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalle. Makasiiniohjelma on ensimmäinen osa Oulu2026-säätiön tilaamaa Rohkeasti Reunalla -sarjaa. Sarjassa vieraillaan kiinnostavien kulttuuritapahtumien houkuttelemina eri puolilla Oulu2026-aluetta ja etsitään paikkakunnan erityispiirteitä ja syvimpiä tuntoja.

Ohjelman käsikirjoituksesta ja tuotannosta vastaa Oulun kulttuuritapahtumayhdistys. Jakson on kuvannut ja editoinut Saha Prod. Ohjelma julkaistaan Oulu2026:n Youtubessa ja sosiaalisen median kanavissa sekä Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla. Ohjelma on tekstitetty suomeksi ja englanniksi.

Sarjan seuraava osa julkaistaan marraskuussa ja se kertoo pintaa syvemmältä oululaisesta kansainvälisestä ilmiöstä eli ilmakitaransoitosta kilpailulajina sekä muista suistotarinoista Oulujoelta.