21.1.2021

Hevoset, ihmiset ja meri tekevät Äimäraution

Äimärautio on valokuvataiteilija Kati Leinoselle tuttu lapsesta asti. Hevosurheilukeskuksen ympäristö eläimineen ja ihmisineen päätyi lopulta myös hänen taiteensa tarkasteltavaksi.

Kati Leinonen (s. 1974) on Oulussa asuva valokuvataiteilija, joka työskentelee monipuolisesti valokuvan ja videon parissa. Leinonen on opiskellut valokuvaa London College of Printingissä (BA) ja audiovisuaalista mediakulttuuria Lapin yliopistossa (TaM). Hänen töitään on ollut esillä yksityisnäyttelyissä muun muassa Oulun taidemuseossa, Hippolytessä, Pohjoisessa valokuvakeskuksessa, Nykyajassa, Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilassa sekä lukuisissa ryhmänäyttelyissä kuten Taylor Wessing Photographic Portrait Prize 2018 -näyttelyssä Lontoon National Portrait Galleriassa. Hän toimii Pohjoisen valokuvakeskuksen hallituksen puheenjohtajana.

Pohjoisen valokuvakeskuksen Pohjoisen kuvaajat -sarjassa nostetaan esille pohjoisen valokuvan kanssa työskenteleviä taiteilijoita ja valokuvaajia.

Katso myös

12.8.2022

Kysymystulva, jakso 4 - muusikko Jukka Eskola

Jukka Eskola on yksi suomen suosituimmista jazz-artisteista. Eskolalla on kolme omaa yhtyettä, ja hän on omien levytystensä ohella soittanut vierailijana sadoissa suomalaisissa levyjulkaisuissa, esiintynyt lukuisissa television viihdeohjelmissa ja säveltänyt ja sovittanut musiikkia useille suomalaisten suosikkiartisteille, kuten Juha Tapiolle sekä Elastiselle. Kaiken tämän ohella Eskola on myös oululaisen Elojazz-jazzmusiikkifestivaalin taiteellinen johtaja.