8.2.2021

Kulttuuri on terästä! – Pohjoisen kulttuurivirran lähetys Raahesta 26.2.

Millaista kulttuurielämä Raahessa on tänä päivänä? Miten se on ajan myötä muotoutunut kaupungin historiassa ja miten teollisuus ja kaupungin kasvu ovat siihen vaikuttaneet? Miltä näyttää tulevaisuus ja mitä kuuluu Raahen nuorille taiteiljoille? Muun muassa näistä teemoista keskustellaan suorassa Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan lähetyksessä Raahen Kruununmakasiinimuseolta perjantaina 26.2. klo 19–21.
Millaista kulttuurielämä Raahessa on tänä päivänä? Miten se on ajan myötä muotoutunut kaupungin historiassa ja miten teollisuus ja kaupungin kasvu ovat siihen vaikuttaneet? Miltä näyttää tulevaisuus ja mitä kuuluu Raahen nuorille taiteiljoille? Muun muassa näistä teemoista keskustellaan suorassa Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan lähetyksessä Raahen Kruununmakasiinimuseolta perjantaina 26.2. klo 19-21. Lähetys on katsottavissa Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan Facebookista, Youtubesta ja osoitteesta pohjoinenkulttuurivirta.fi myös jälkikäteen.
Illan juontaa raahelainen toimittaja Sari Jaatinen, joka tunnetaan myös näytelmäkirjailijana ja teatteriohjaajana. Keskustelua käyvät muun muassa:
▪️Raahen museojohtaja Eija Turunen
▪️Rock Academy -valmennuksessa nuoria raahelaisia muusikoita mentoroiva muusikko Mikko von Hertzen
▪️SSAB:n vapaa-aikaosastolta eläköitynyt palvelusihteeri Tuula Kalaja
▪️Miilukangas Oy:n toimitusjohtaja Pekka Miilukangas
▪️Raahelaisen media-alan yrityksen Tuupa Records Oy:n toimitusjohtaja Jussi Isokoski
▪️Raahelainen kulttuuripersoona Pauli Ylitalo ”Poksi”
▪️Raahen Rantajatsien tekninen tuottaja Pekka Tähkävuori
▪️Muusikko ja residenssitoiminnan asiantuntija Kai Latvalehto
▪️Raahelaislähtöinen muusikko Anna Peltomaa, jonka yhtye Peltokurki myös esiintyy lähetyksessä.
Illan aikana kuullaan myös monipuolisia esityksiä:
▪️Veikko Honkavuori ja Pekka Männistö esittävät raahelaisen kirjailija Verneri Liinamaan teksteistä tehtyjä kappaleita
▪️yhtyeet Peltokurki ja Neon puutarha esiintyvät.
Pohjoinen kulttuurivirta on pohojosen oma telekkari! Kanavan tarkoituksena on nostaa esille kulttuuria ja puheenaiheita pohjoisesta näkökulmasta. Pohjoinen kulttuurivirta aloitti lähetyksensä elokuussa 2020 Oulun juhlaviikoilla. Lähetyksiä jatketaan ympäri Pohjois-Pohjanmaata. Tapahtumaa tuottaa Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen Elämysten tapahtumamaakunta -hanke, joka saa rahoituksensa alueen kunnilta ja Euroopan maaseuturahastolta.

Katso myös