27.9.2022

Kysymystulva, jakso 5 – kirjailija Katariina Vuori

Botnia-ehdokas Katariina Vuoren Merireittejä menneisyyteen on tietokirja merenkulkija Fridolf Höökin (1836–1904) dramaattisesta elämästä. Höök perusti siirtokunnan Siperiaan Amurin maalle ja rakastui. Rakkaus ei kuitenkaan kestänyt, sillä Höökin vaimo murhattiin ja hänen ruumiinsa ripustettiin lamppukoukkuun roikkumaan.

Vuorta inspiroi kirjoittamisessa päänsisäinen matka, sekä löytämisen ja etsimisen innostus. Eniten Vuorta kuitenkin inspiroi tunne, jossa kirjoitettavasta aiheesta tulee jokapäiväistä rinnakkaiselämää, ja henkilö josta Vuori kirjoittaa muuttuu hänen ystäväkseen.

Vuori suosittelee teostaan seikkailunhaluisille lukijoille, menneisyydestä kiinnostuneille lukijoille, lukijoille jotka miettivät ihmisen valintoja, heille jotka katuvat jotain, sekä heille jotka ovat kiinnostuneita merestä, merenkulusta, matkustamisesta ja purjelaivoista. Vuoren mukaan eri lukijat ovat löytäneet teoksesta erilaisia tarttumapintoja.

Katso myös

12.8.2022

Kysymystulva, jakso 4 - muusikko Jukka Eskola

Jukka Eskola on yksi suomen suosituimmista jazz-artisteista. Eskolalla on kolme omaa yhtyettä, ja hän on omien levytystensä ohella soittanut vierailijana sadoissa suomalaisissa levyjulkaisuissa, esiintynyt lukuisissa television viihdeohjelmissa ja säveltänyt ja sovittanut musiikkia useille suomalaisten suosikkiartisteille, kuten Juha Tapiolle sekä Elastiselle. Kaiken tämän ohella Eskola on myös oululaisen Elojazz-jazzmusiikkifestivaalin taiteellinen johtaja.