28.9.2022

Kysymystulva, jakso 6 – kirjailija Antti Leikas

Botnia-ehdokas Antti Leikkaan teos Tonttu. Valot sammuvat on itsenäinen jatko-osa Leikkaan edelliselle Tonttu-romaanille. Teoksessa yhdistyy eri kirjallisuusgenrejen lajeja spekulatiivisesta fiktiosta jännityskirjallisuuteen.

Leikkaan Tonttu. Valot sammuvat -romaanin teemoja ovat: alkoholismi, isän kuolema ja tietenkin hiukkasfysiikka. Antti Leikas ihailee George Péreziä, ja häntä kirjoittamaan inspiroivat nälkä ja jano.

Leikkaalle Botnia-ehdokkuus on iso asia. Leikas on toiminut Oulun kirjailijaseuran puheenjohtajana vuodesta 2016, ja on itsekin ollut aikanaan masinoimassa Botnia-palkintoa. Leikkaalle merkitsee paljon se, että kovatasoinen ammattiraati on valinnut hänen teoksensa mukaan finaaliin monien hienojen teosten joukosta. Leikas suosittelee teostaan lukijalle, joka haluaa ylittää omat rajansa lukiessaan teosta, joka ei etukäteen anna viitteitä siitä, mitä teos pitää sisällään.

Katso myös

12.8.2022

Kysymystulva, jakso 4 - muusikko Jukka Eskola

Jukka Eskola on yksi suomen suosituimmista jazz-artisteista. Eskolalla on kolme omaa yhtyettä, ja hän on omien levytystensä ohella soittanut vierailijana sadoissa suomalaisissa levyjulkaisuissa, esiintynyt lukuisissa television viihdeohjelmissa ja säveltänyt ja sovittanut musiikkia useille suomalaisten suosikkiartisteille, kuten Juha Tapiolle sekä Elastiselle. Kaiken tämän ohella Eskola on myös oululaisen Elojazz-jazzmusiikkifestivaalin taiteellinen johtaja.