28.9.2022

Kysymystulva, jakso 7 – kuvaaja Janne Körkkö

Janne Körkkö on kuvaaja sekä Botnia-finalisti. Körkön ja Virpi Koskelan Yöjoen valot – Kuvia ja tarinoita Iijoen varrelta -teos tarkastelee jokiympäristön ihmisten suhdetta jokeen, maisemaan, luontoon sekä asuinympäristön muuttumiseen.

Botnia-ehdokas Janne Körkkö on kuvaaja, joka työskentelee Yleisradiolla. Körkkö on tehnyt yhteisteoksen Yöjoen valot – Kuvia ja tarinoita Iijoen varrelta -teoksen yhdessä taiteilija-tutkija Virpi Koskelan kanssa. Teos tarkastelee jokiympäristön ihmisten suhdetta jokeen, maisemaan, luontoon sekä asuinympäristön muuttumiseen.

Körkön mukaan teos on tuotannollisesti kaunein asia, jonka hän on koskaan tehnyt. Körkkö kertoo kirjaprojektien yleisesti olevan vaativia isoja projekteja, ja suurin haaste tässä projektissa oli kokonaisuuden hallinta. Körkkö suosittelee teosta lukijoille joita kiinnostavat valokuvat, hyvin kirjoitetut tarinat ja ihmisten elämä. Teos toteutettiin perinteisellä toimittaja/kuvaaja -yhteistyöllä, Körkkö kuvasi ja Koskela haastatteli.

Katso myös

12.8.2022

Kysymystulva, jakso 4 - muusikko Jukka Eskola

Jukka Eskola on yksi suomen suosituimmista jazz-artisteista. Eskolalla on kolme omaa yhtyettä, ja hän on omien levytystensä ohella soittanut vierailijana sadoissa suomalaisissa levyjulkaisuissa, esiintynyt lukuisissa television viihdeohjelmissa ja säveltänyt ja sovittanut musiikkia useille suomalaisten suosikkiartisteille, kuten Juha Tapiolle sekä Elastiselle. Kaiken tämän ohella Eskola on myös oululaisen Elojazz-jazzmusiikkifestivaalin taiteellinen johtaja.