26.8.2021

Luontopuhetta Loppulasta

Onko luonto vain Instagramia varten? Alistammeko maiseman taideteostemme vangiksi? Keskustelua ja huuliharppumusiikkia ihmisen ja luonnon suhteesta.

Oulun juhlaviikkojen ja Metsähallituksen Luontopalvelujen yhteisessä tapahtumassa Sanginjoen suojelualueella mukana on valokuvataidetta, huuliharppumusiikkia ja kiehtovia keskustelijoita.

Keskustelun avaa valokuvaaja Joel Karppanen, jonka Nature Expedition -sarja pohtii ihmisen luontosuhdetta kuvakerronnan kautta. Miksi reissata ottamaan selfie ikonisissa luontokohteisssa, joista on tehty kuuluisia maalauksia ja otettu jo tuhansittain kuvia?

Karppasen kuvasarjan innoittamia teemoja puivat myös Pohjanmaa-Kainuun aluejohtaja Pirkko Siikamäki Metsähallitukselta, tietokirjailija, toimittaja Jenni Räinä. Keskustelua johdattelee kulttuuripersoona ja luovien alojen asiantuntija Petri Sirviö. Keskustelussa etsitään erilaisia näkökulmia niin luonnon kuin ihmisenkin kannalta katsottuna. Tapahtuman musiikista vastaa Jouko Kyhälä. Kyhälä on musiikin tohtori, jonka pääinstrumenttina on huuliharppu. Kansanmusiikkitaituri Kyhälä soittaa monissa suosituissa kokoonpanoissa ja tekee myös sooloesityksiä. Sekä Kyhälä että Karppanen olivat vuoden 2021 Oulunsalo Soi -festivaalin taiteilijoita.

Tapahtuma on taltioitu Oulun juhlaviikkojen makrokonsertissa 12.8.2021.

Katso myös