9.4.2022

Muonavarasto elää – vieraana Janne Aslak

Muonavarasto elää -sarjan viidennessä jaksossa vieraana on oululainen laulaja-lauluntekijä Janne Aslak, joka on tuttu mm. Ruotomieli-bändistä.

Janne Aslak on oululainen laulaja-lauluntekijä, joka kahlaa rock and rollin vyötäröhankea rakkauden nimessä. Tietäjät tietää kundin Ruotomielen keulilta, EHKÄ:n sivusta ja/tai Liverboxin laidalta. Toiset tuntevat musavisoista Snooker Timessa tai jameista Wood Barissa, 45 Specialissa ja Merikulmassa, toiset kenties Jimi Hendrix -tribuutin kautta.
Aslakin juttu on sukua Springsteenille, Youngille, Waitsille, Nurmiolle ja muille omaehtoisille biisivirkkaajille. Lauletaan lauluja elämästä kiertelemättä ja kaartelematta. Ja elämä on muutakin kuin ikuiset bailut ja loputon kesä. Sekaan mahtuu rakkautta ja sotaa, pelkoa ja vihaa, intoa ja kyllästymistä, nälkää ja ähkyä, syntymää ja kuolemaa – sekä kaikkea niiden väliltä.

Tällä hetkellä Janne Aslak ja Ruotomieli valmistautuvat lähtemään Porvooseen äänittämään kahdeksannetta studioalbumiaan. Mukana apureina/aputuottajina heillä ovat Viina-Jakke ja Martikaisen Jarkko. Samaan aikaan Aslak on äänittänyt ensimmäistä sooloalbumiaan, joka ilmestyy tämän vuoden aikana. Myös Liverbox-yhtyeen, jossa Aslak on myös mukana, toinen albumi ilmestyy 2022.

Janne Aslak on auttanut myös muita artisteja. Hän on kirjoittanut biisejä esimerkiksi Maya Paakkarille sekä Lauri Peisterälle. Muun muassa Peisterän debyyttialbumin ”Taivas liekit sammuttaa” (2021) on Aslakin käsialaa.

Kaiken muun lisäksi Janne Aslak lupailee myös uudesta oululaisesta superyhtyeestä, mutta ei aio vielä paljastaa enempää. Aslakin mukaan yhtye on takuuvarma ilmiö.