20.12.2021

Musiikkia Muonavarastosta

Muonavarasto elää -sarjan ensimmäistä jaksoa tähdittää sodankyläläislähtöinen, nykyään Oulussa majaansa pitävä hiphopista ponnistanut Stepa.
Oulun Hiukkavaaran kasarmin entisen ruokalan ja muonavaraston tiloissa on viime aikoina tapahtunut yllättäviä musiikillisia kohtaamisia. Pitkän linjan muusikot ja videontekijät ovat pistäneet hynttyyt yhteen ja on syntynyt tv-sarja. Leppoisissa kohtaamisissa muusikot ja lauluntekijät, jotka eivät välttämättä ole aikaisemmin soittaneet yhdessä, esittävät uusia versioita lauluntekijöiden merkkiteoksista. Myös tekijöiden mietteitä kuullaan.
”Tämä on tällainen pilottijuttu, piti keksiä tekemistä koronan kurittamilla musiikkialan ammattilaisille”, sanoo projektissa kameran molemmilla puolin oleva  musiikkituottaja ja basisti Matti ’Watti’ Niemi.
”Muonavarasto on tällainen vuokrattava ”black box” -monitoimitila, joka soveltuu tv- ja äänitysstudioksi ja moneen muuhunkin”, jatkaa Muonavarasto elää -sarjaa toimittanut kitaristiTeemu Sarkkinen. ”Kokonaisuus on Kokardiklubin ylläpitämää matalan kynnyksen kulttuuritilaa. Toivotaan, että saadaan tälle sarjalle ja toisaalta Muonavaraston tilalle jatkuvuutta.”
Muonavarasto elää -sarjan ensimmäistä jaksoa tähdittää sodankyläläislähtöinen, nykyään Oulussa majaansa pitävä hiphopista ponnistanut Stepa, jolta kuullaan nyt julkaistavassa jaksossa tuoreet Frosty Riverin sovittamat versiot mm. Kaunista ja hyvää ja Hiekkaa rattaissa -kappaleista. Talven mittaan vierailevina tähtinä nähdään Oulun seudulta ponnistavat Mikko Pohjola, Esa Eloranta, Mikko Ilmari, Janne Aslak Räsänen ja Suvi Hiltunen.
Ohjelmasarjan ensimmäinen tuotantokausi koostuu kuudesta jaksosta, joissa esiintyy kaksi eri housebändiä vierailevan artistin kanssa. Toisen sähköisemmän bändin on koonnut Teemu Sarkkinen ja siinä soittavat Aleksi Itkonen, Mika Juola, Teemu Sarkkinen ja Joonas Karjalainen, sekä yhdessä jaksossa Jaakko Pohjola. Mukana yhdessä jaksossa ovat myös taustalaulajat Enni-Maria Lämsä ja Heidi Salmi.
Toinen housebändi on akustinen Frosty River. Siinä soittavat Ari-Pekka Sipilä, Outi Kiiveri sekä Matti ja Anniina Niemi. Vahvistuksina nähdään Arto Louhela ja Aleksi Itkonen.
Vieraina ohjelmissa ovat Mikko Ilmari, Stepa, Mikko Pohjola, Esa Eloranta, Janne Aslak Räsänen ja Suvi Hiltunen.