10.8.2021

Muusajuhlat: Erotiikan muusat kirjallisuuden talolla 10.8.2021

Oulun Muusajuhlat Kirjallisuuden talolla Pikisaaressa 10.8.2021 kello 19. Juontajana Pertti Rautiainen.

MINILUKUPIIRI: KEVÄT ILMAN KOSKETUSTA Jarkko Korpuan ja Matti A. Kemin kahdenkeskinen intiimi lukupiiri avaa lukukokemuksiaan keväällä ilmestyneestä eroottisesta novellikokoelmasta Kevät ilman kosketusta (Aula & Co.). Useiden eri kirjoittajien kynistä ruiskunnut hehkuva tekstikokoelma sisältää rakkautta ja rakkaudettomuutta, rakastamista rahasta, rakastajan ja kosketuksen ikävää. Kokoelman tarinoissa kaikuu kaipuu keskellä koronaa – kaipuu koskettaa ja tulla kosketetuksi.

MARJATTA KAASILA: RUNOJA Marjatta Kaasilan runoissa on paitsi huumoria ja haikeutta, myös erotiikkaa. Kaasilan runot kertovat usein siitä, mitä tapahtuu nuoruutta ihannoivan arjen keskellä, kun ikää karttuu. Kokemus tuo uusia näkökulmia siihen miksi ”vanha rakhaus” maistuu yhä hyvälle.

LUOLAMIESPORNOSTA Paleofiktiivisessä kirjallisuudessa kivikauden ympäristö kuvataan ”puhtaaksi ja alkuperäiseksi” ilman moderneiksi miellettyjä sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuksia. Sukupuolijärjestelmän kaksijakoisuuden tai seksuaalisuuden heteronormatiivisuuden ei sinänsä pitäisi liittyä sen enempää elinkeinoihin kuin teknologian tasoonkaan, mutta paleofiktiossa miehen ja naisen sukupuolieroa ei kyseenalaisteta. Aiheesta keskustelevat kulttuuriantropologi Jenny Kangasvuo ja tutkija Tomi Kiilakoski.

AUTION SAAREN EROOTTISET KIRJAT Tommi Saha, Epe Niiranen ja Pauli Vepsäläinen paljastavat, mitä eroottista kirjallisuutta he ottaisivat mukaansa autiolle saarelle. Löytyykö repusta Decamerone, Henry Millerin Ruusuinen ristiinnaulitseminen vaiko kenties 1970-luvun Jymyjä? Yhteistyössä Oulun Energia, Radio Helsinki

Katso myös

Eija Turunen, Pekka Miilukangas, Tuula Kalaja ja Sari Jaatinen keskustelevat Raahen Kruununmakasiinin museossa.
8.2.2021

Kulttuuri on terästä! - Pohjoisen kulttuurivirran lähetys Raahesta 26.2.

Millaista kulttuurielämä Raahessa on tänä päivänä? Miten se on ajan myötä muotoutunut kaupungin historiassa ja miten teollisuus ja kaupungin kasvu ovat siihen vaikuttaneet? Miltä näyttää tulevaisuus ja mitä kuuluu Raahen nuorille taiteiljoille? Muun muassa näistä teemoista keskustellaan suorassa Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan lähetyksessä Raahen Kruununmakasiinimuseolta perjantaina 26.2. klo 19–21.