24.2.2022

Pelit ja taide

Pelikaupunki Oulun sydämessä Apaja-korttelissa Fingersoftilla uppoudutaan taiteen maailmaan peleissä. Suorassa talk show’ssa torstaina 24.2.2022 kello 19–20.30 mukana eri alojen taiteilijoita ja pelialan kovia ammattilaisia.

Miten peli voi toimia muusana, tarvitseeko pelatessa kulttuurista sivistystä vai pannaanko aivot vain narikkaan, kuuluko pelitaide gallerioihin, pärjääkö pohjoinen pelialalla?

Illan juontaa Gamelab-veteraani, taiteen maisteri Sami Nyyssölä. Vieraina sarjakuvataiteilija Karoliina Korhonen,  larppiaktiivi, pelitaiteilija, Johanna Verhiö, kuvajournalisti, valokuvataiteilija Esa Ylijaasko ja taiteellinen johtaja Jussi Autio.

Keskustelua taustoittaa ”Ceekeyedin” eli Sampo Närhen säveltämä pelimusiikki.

Ohjelma on osa Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen Pohjoinen kulttuurivirta -hanketta, jota rahoittaa Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Katso myös

Eija Turunen, Pekka Miilukangas, Tuula Kalaja ja Sari Jaatinen keskustelevat Raahen Kruununmakasiinin museossa.
8.2.2021

Kulttuuri on terästä! - Pohjoisen kulttuurivirran lähetys Raahesta 26.2.

Millaista kulttuurielämä Raahessa on tänä päivänä? Miten se on ajan myötä muotoutunut kaupungin historiassa ja miten teollisuus ja kaupungin kasvu ovat siihen vaikuttaneet? Miltä näyttää tulevaisuus ja mitä kuuluu Raahen nuorille taiteiljoille? Muun muassa näistä teemoista keskustellaan suorassa Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan lähetyksessä Raahen Kruununmakasiinimuseolta perjantaina 26.2. klo 19–21.