15.10.2020

Elämää kylään! Haapavesi

Suuri tapahtuma, pieni paikkakunta, mahdoton yhtälö? Onko kulttuuri parasta mainosta kunnalle? Keskustelua ja kulttuuria Haapavedeltä.

Tervetuloa osallistumaan keskusteluun pohojosen telekkarin suoraan lähetykseen 16.10. kello 19-20.30. Voit seurata lähetystä suorana Haapavesi Folk Music Festivalin Facebook-sivulta. Lähetyksen tallenne on katsottavissa tältä sivulta jälkikäteen.

Keskustelijoina ovat Marjukka Manninen, aiempi Haapaveden kaupunginjohtaja, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja, Valtteri Valo, Kaustisen kansanmusiikkifestivaalin toiminnanjohtaja ja Tero Palo, Haapavesi Folk ry:n hallituksen puheenjohtaja. Keskustelua johdattaa aiemmin Haapavesi Folkin ruorissa ollut Johannes Helama, Proto – Pohjois-Suomen muotoilijat ry:n toiminnanjohtaja.

Keskustelun lomassa piipahdetaan Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskalan -keikalla ja saadaan nauttia tanssiteatteri Tilleri Tallerin Jenny Luomajoen tanssitaiteesta.

Pohjoinen kulttuurivirta on pohojosen oma telekkari! Kanavan tarkoituksena on nostaa esille kulttuuria ja puheenaiheita pohjoisesta näkökulmasta. Pohjoinen kulttuurivirta aloitti lähetyksensä elokuussa 2020 Oulun juhlaviikoilla. Lähetyksiä jatketaan ympäri Pohjois-Pohjanmaata.

Lähetyksen  tuottaa Oulun kulttuuritapahtumayhdistyksen Elämysten tapahtumamaakunta -hanke, joka saa rahoituksensa alueen kunnilta ja Euroopan maaseuturahastolta. Yhteistyössä Haapavesi Folk Music Festival.

Katso myös

Eija Turunen, Pekka Miilukangas, Tuula Kalaja ja Sari Jaatinen keskustelevat Raahen Kruununmakasiinin museossa.
8.2.2021

Kulttuuri on terästä! - Pohjoisen kulttuurivirran lähetys Raahesta 26.2.

Millaista kulttuurielämä Raahessa on tänä päivänä? Miten se on ajan myötä muotoutunut kaupungin historiassa ja miten teollisuus ja kaupungin kasvu ovat siihen vaikuttaneet? Miltä näyttää tulevaisuus ja mitä kuuluu Raahen nuorille taiteiljoille? Muun muassa näistä teemoista keskustellaan suorassa Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan lähetyksessä Raahen Kruununmakasiinimuseolta perjantaina 26.2. klo 19–21.