21.8.2020

Hyvinvointia kulttuurilla

Mikä on raskain taakka, jonka olet kantanut? Voiko taiteella kertoa kivusta tai onnesta, johon sanat eivät riitä? Illan aikana keskustellaan taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksista.

Kaikki äitini on Milja Laineen valokuviin pohjautuva monitaiteellinen multimediaesitys, joka koostuu kuvakollaaseista, niihin sävelletystä musiikista ja improvisoidusta äänimaisemasta sekä ääneen luetusta tekstistä. Teos käsittelee ylisukupolvisia traumoja.
Kaikki äitini -teoksen työryhmä koostuu kolmesta Oulussa ja yhdestä Helsingissä asuvasta taiteilijasta: kuvataiteilija Milja Laine (kuvat, teksti) säveltäjä Anthony Rice-Perttunen (sävellys, filmituotanto), äänitaiteilija Jussi Alaraasakka (äänimaisema, efektointi) ja runoilija Eeva Maria al-Khazaali (runojen editointi ja lausunta).

ILLAN AIKATAULU:
kello 19 Kaikki Äitini teoksen tekijöistä Jussi Alaraasakka ja Anthony Rice-Perttunen keskustelevat teoksen synnystä ja taakkasiirtymän teemasta. Keskustelu käydään englanniksi.
kello 19.20 Kaikki äitini -videoteos (ei katsottavissa myöhemmin)
kello 20.00 Keskustelun teemana kulttuuri hyvinvoinnin edistäjänä. Aiheesta keskustelevat yhteisötaiteilija, kulttuuriosuuskunta Ilmeen puheenjohtajan Timo Harjun kanssa Veeran Verstaan Vapaata Tilaa -hankkeen (ESR) projektivastaava Taru Hallikainen ja Kulttuurivoimalan puheenjohtaja Sami Hänninen.
kello 21 kiitos

Katsojat voivat osallistua keskusteluun Oulun juhlaviikkojen Facebook- ja Youtube-kanavien kommenttikentissä.

Katso myös

Eija Turunen, Pekka Miilukangas, Tuula Kalaja ja Sari Jaatinen keskustelevat Raahen Kruununmakasiinin museossa.
8.2.2021

Kulttuuri on terästä! - Pohjoisen kulttuurivirran lähetys Raahesta 26.2.

Millaista kulttuurielämä Raahessa on tänä päivänä? Miten se on ajan myötä muotoutunut kaupungin historiassa ja miten teollisuus ja kaupungin kasvu ovat siihen vaikuttaneet? Miltä näyttää tulevaisuus ja mitä kuuluu Raahen nuorille taiteiljoille? Muun muassa näistä teemoista keskustellaan suorassa Pohjoinen kulttuurivirta -kanavan lähetyksessä Raahen Kruununmakasiinimuseolta perjantaina 26.2. klo 19–21.