18.12.2022

Rohkeasti Reunalla, Brave Hinterland – Oulu, Make Air Not War

Ossaakko nää soittaa ilmakitaraa? Entäpä osaako kulttuurikotkotin Aapo Kukko? Rohkeasti Reunalla -makasiiniohjelmasarjan toisessa jaksossa Aapo Kukko syventyy oululaiseen kansainvälisesti tunnettuun ilmiöön – ilmakitaransoittoon, sekä muihin Oulujoen suistotarinoihin. 

Jaksossa Ilmakitaralegenda Justin ”Nordic Thunder” Howard opettaa Aapoa soittamaan ilmakitaraa, sekä paljastaa mikä on ilmankitaransoiton ja sen yhteisön syvin olemus. Lisäksi jaksossa jututetaan Oulun Rantasaunaseura ry:n puheenjohtajaa Jussi Pöllää, loimutetaan lohta Kuusisaaressa, sekä mietitään Tuiran rannalla tanssitaiteilija Tanja Råmanin kanssa, mitä kaikkea on tanssi taiteenlajina.

Mitä Oulun vesisuistojen historiaan onkaan vuosien aikana kuulunut, ja mitä sen tulevaisuus tuo tullessaan? Muun muassa näitä asioita pohditaan Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla joulukuussa. Makasiiniohjelma on toinen osa Oulu2026-säätiön tilaamaa Rohkeasti Reunalla -sarjaa. Sarjassa vieraillaan kiinnostavien kulttuuritapahtumien houkuttelemina eri puolilla Oulu2026-aluetta ja etsitään paikkakunnan erityispiirteitä ja syvimpiä tuntoja.

Ohjelman käsikirjoituksesta ja tuotannosta vastaa Oulun kulttuuritapahtumayhdistys. Jakson on kuvannut ja editoinut Saha Prod. Ohjelma julkaistaan Oulu2026:n Youtubessa ja sosiaalisen median kanavissa sekä Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla. Ohjelma on tekstitetty suomeksi ja englanniksi.