16.7.2020

Sanat edellä syvään päätyyn

Muusajuhlat on sisältää sanataidetta performansseista musiikkiin. Tapahtuman ydin on runsaassa ja intiimissä ohjelmistossa.

Sanataidefestivaali Muusajuhlat oli aikoinaan yhdeksänpäivänen, sillä jokaisena päivänä haluttiin kunnioittaa yhtä antiikin muusaa, joita on siis yhdeksän, selvittää Muusajuhlia vuonna 2004 perustamassa ja vuosina 2004-2009 tuottamassa ollut Tuomo Heikkinen. Sanataideyhdistys Huutomerkki ry:n luoma tapahtuma ei ole vain kirjallisuusfestivaali, vaan se on aina ollut monitaidefestivaali, Heikkinen lisää.

Sittemmin kuusipäiväiseksi kiteytynyt festivaali levittyy tätä nykyä Ouluun ja lähipaikkakunnille elokuussa kymmenillä tapahtumilla, joihin mahtuu muun muassa kilpailuja, runolounaita, monologeja, keikkoja, kirjailijahaastatteluja ja keskusteluja.  Varsinkin pienet, syväluotaavat tilaisuudet ovat yleisön mieleen.

”Olen selkeästi huomannut, että kun järjestää intiimimmän puoleisia keskustelutilaisuuksia, missä kirjailija puhuu oman teoksensa syntytaustoista ja valottaa kirjaan liittyviä asioita ja kertoo omasta elämästään, niin ihmiset tykkäävät yllättävän paljon kuunnella ja tulla sellaisiin tilaisuuksiin. Niille on tarvetta ja voin katsoa, että olen onnellisessa asemassa, kun voin tuottaa tällaisia tapahtumia”, kuvailee Muusajuhlien nykyinen tuottaja Kari Miettunen.

Katso myös