8.4.2021

Pohjoisen tarinat: Joni Skiftesvik, Rostovi

Novellivideosarjan kolmannessa osassa Hannu Tarvas lukee haukiputaalaisen Joni Skiftesvikin kirjoittamaa Rostovi-novellia.

Novellivideosarjan katselu- ja kuunteluelämys on tarjolla maksutta Pohjoinen kulttuurivirta -kanavalla. Joni Skiftesvikin ja tyttärensä Saga Skiftesvikin ideasta lähteneessä sarjassa on kuusi novellivideota: Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja, Praavan kukka, Rostovi, Katve, Aavistaja ja Kirje Ruotsiin. Ääneen luetut novellit lähtivät erityisesti äidinkielenopettajien tarpeista, mutta Pohjoisen kulttuurivirran sarjana niistä syntyi kokonaisuus. Sarja julkaistaan WSOY:n luvalla.

Hannu Tarvas on esittänyt useita eri variaatioita Skiftesvikin novelleista erilaisissa tilaisuuksissa monen vuosikymmenen ajan. Vanhukset, lapset, koululaiset ja ruotsinsuomalaiset ovat päässeet nauttimaan Tarvaksen tulkinnoista.

”Skiftesvikin teksteissä selkeä yhteinen nimittäjä on syvällisyys, puhuttelevuus, monikerroksisuus. Myös tämä seutu on otettu huomioon”, Tarvas pohtii haukiputaalaiskirjailijan tuotannon tenhoa. Hyvä teksti on Tarvaksen mielestä myös yllätyksellinen.

Pohjoisen tarinat: Joni Skiftesvik

  1. Puhalluskukkapoika ja taivaankorjaaja (julkaisu 1.4.2021)
  2. Praavan kukka (julkaisu 1.4.2021)
  3. Rostovi (julkaisu 8.4.2021)
  4. Katve (julkaisu 15.4.2021)
  5. Aavistaja (julkaisu 22.4.2021)
  6. Kirje Ruotsiin (julkaisu 29.4.2021)

Joni Skiftesvikin novelleja lukevat Hannu Tarvas ja Jonna Aaltoniemi.
Ohjaus, kuva ja ääni, Jukka Takalo
Novellivideoiden tuotanto Pohjoinen kulttuurivirta